Welsh Corgi Cardigan

For oss som fullstendig har fallt for denne rasen er saken klar, det er ingen ved siden, det er ingen over. Corgien har dessuten vist at den duger til det meste, den er i lydighets- utstillings- og agilityringen, den gjeter kuer og hva annet som måtte komme i dens veg, den er effiktiv på spor, men har heller ikke noe problem med å være en ekte ”sofagris”

En corgi kan være en fabelaktig familiehund for den rette familien. Husk bare på at de er smarte, sjefete og har høy intelligens, sterk rettferdighetsans og kan til og med ha sans for humor. De er lettlærte, på godt og vondt.

Den beste måte å leve på med en corgi, er i et kjærlig partnerskap, og med deg som sjef de gangene det virkelig gjelder. Teksten er hentet fra raseklubbens hjemmesider, www.corgi.no.

n

Corgien er en av de minste gjeterhundrasene og hører hjemme i FCI- gruppe 1. Opprinnelig var de gårdshunder på fjellgårdene i Wales. De gjetet kuer og hadde også andre jobber rundt om på gården. Til dette arbeidet trengs det pågangsmot, energi, å kunne ta en rask avgjørelse og ikke minst mot og selvsikkerhet for å flytte kyr mange ganger deres egen størrelse.

Mesteparten av bøndene hadde ikke råd til å fore mer enn en hund, så det ble også forventet at corgien skulle vokte huset, leke med barna og holde rotter og mus unna hus og låve.

 

Her har Smurfen funnet igjen et skutt rådyr.